HRS supports the entrepreneurial activity in Ialomita county

Firma Marcu Biomass Energy SRL, din orasul Cazanesti, dezvoltata prin fonduri neranbursabile cu activitate de Realizare si comercializare a brichetelor din deseuri vegetale (paie) si-a propus sa realizeze o linie pentru producție de combustibil solid, brichete din paie și resturi vegetale, produs ce va deveni din punct de vedere comercial un element de interes prin caracteristicile acestuia de ardere cu o putere calorica mai mare decat a lemnului.

Brichetele sunt considerate o sursa eficienta pentru incalzirea locuintelor si a apei, resturile deseurilor vegetale si forestiere reprezentand o energie cu un cost de achizitie mai mic decat cel pe care il au combustibilii fosili traditionali (carbune sau petrol). Acestea sunt eco-friendly, pentru ca nu contin niciun fel de substante periculoase si emit mai putin CO2 decat carbunele sau petrolul. Spre deosebire de lemnul de foc, brichetele au o putere calorica de 1,5 ori mai mare, un kilogram de brichete avand o putere calorica de 4,8 kWh.

Principalele avantaje:

Firma si-a propus sa fie un suport pentru natura, deoarece sursele regenerabile de energie precum biomasa și biocombustibilii reprezintă alternativele combustibililor fosili care duc la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Conform studiilor, sistemele de încalzire locala pe baza de biomasa (deseuri lemnoase, paie, biogaz rezultat din digestia anaeroba a fluxurilor de deseuri organice) împreună cu biocarburantii si energia eoliana, pot deveni cea mai importanta sursa de energie regenerabila in Romania, prin folosirea materiei prime vegetale necesara productiei de brichete. Vor avea de castigat si micii, dar si marii producatori agricoli din zona care vor prefera sa colecteze resturile vegetale pentru a furniza societatii producatoare de brichete, decat sa le lase pe campurile agricole necolectate, astfel ajuta si mediul inconjurator.

Pentru mai multe informatii echipa Marcu Biomass Energy SRL, va sta la dispozitie la numarul de telefon/WatsApp:  0726 208 110 sau la adresa de email: marcubiomass@gmail.com