Student Startup

HRS impreuna cu ADAF -  ASOCIATIA PENTRU DEZVOLTAREA ANTREPRENORIATULUI FEMININ,   au demarat implementarea proiectului ,,SS – Student Startup’’.

 

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului

Obiectivul general al proiectului este cresterea numarului de studenti ISCED 5-7 (cu exceptia studentilor din anul I inscrisi la studii de licenta)  si doctoranzi care isi gasesc un loc de munca,  prin promovarea culturii antreprenoriale in randul a 344 de studenti ISCED 5-7 si doctoranzi si initierea de afaceri in regiunea de dezvoltare Sud – Est (judetele Buzau, Vrancea, Braila, Constanta, Galati, Tulcea).

Prin implementarea proiectului vor fi infiintate 17 firme in regiunea de dezvoltare Sud- Est si astfel cel putin 17 studenti ISCED 5-7 si doctoranzi isi vor gasi un loc de munca prin angajare cu contract individual de munca in propriile firme infiintate in cadrul proiectului.

Efecte pozitive pe termen lung:

  1. Toti cei 344 de studenti si doctoranzi vor participa in perioada februarie-martie 2022 la cursurile de formare antreprenoriala – Competente antreprenoriale (40 ore, online) - derulate in cadrul proiectului si vor avea o perspectiva noua in ceea ce priveste ocuparea pe piata muncii prin demararea unei activitati independente. In cadrul acestui program de formare vor invata sa realizeze propriul plan de afacere, cu care vor participa la concursul organizat pentru studentii care doresc sa isi infiinteze propria afacere.
  1. Participantii la concursul planurilor de afaceri, indiferent de rezultatul obtinut, vor avea experienta privind participarea la o astfel de competitie si vor primi un feedback specializat privind ideea de afacere pe care doresc sa o implementeze.
  1. Persoanele ale caror planuri de afaceri sunt propuse pentru finantare ( ajutor de minimis) vor avea loc de munca prin propria angajare cu contract individual de munca si vor crea alte locuri de munca (minim 4 in fiecare firma) in regiunea de dezvoltare Sud Est.
  1. Castigatorii vor participa la stagii de practica organizate in companii cu domenii de activitate similare celor dezvoltate in planurile de afacere.
  1. Castigatorii vor participa la vizita de studiu organizata in Portugalia, in cadrul careia vor lua contact cu mediul de afaceri din aceasta tara si vor purta discutii cu antreprenori portughezi de succes.
  1. Crearea a 17 firme si implicit a 68 de locuri de munca inseamna crestere economica pentru regiunea de dezvoltare Sud Est (judetele Buzau, Vrancea, Braila, Constanta, Galati, Tulcea), atat in ceea ce priveste rulajele financiare datorita clientilor si furnizorilor, dar si in ceea ce priveste ocuparea pe piata muncii a persoanelor angajate de firme, indiferent de statutul acestora.

Fiecare persoana doritoare sa faca parte din grupul tinta al proiectului trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:

  1. sa fie inmatriculata cel putin in anul II de studii de licenta; sa fie inscrisa in programul de studii universitare de licenta, de masterat sau de doctorat
  2. sa aiba domiciliul/resedinta in regiunile mai putin dezvoltate ale Romaniei: Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest si Centru, cat si in regiunea mai dezvoltata Bucuresti-Ilfov
  3. sa intentioneze sa infiinteze o afacere in Regiunea Sud-Est (judetele Buzau, Vrancea, Braila, Constanta, Galati, Tulcea)

Persoanele interesate vor fi selectate conform Metodologiei de selectie grup tinta, ce va fi elaborata si publicata in perioada urmatoare.

Metodologia de selectie a grupului tinta va fi publicata pe toate canalele de comunicare, va asigura transparenta, echidistanta si obiectivitate, fiind intocmita prin respectarea egalitatii de sanse si non-discriminare, astfel incat niciun criteriu de discriminare sa nu fie invocat direct sau indirect in activitatea de selectie a grupului tinta.

Perioada de implementare a proiectului: ianuarie 2022 – decembrie 2023.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la adresa de email:

contact@hrs-outsourcing.com sau la numarul de telefon 0311010108.